Bjarne Nielsen, Dalsvinget 5 i Videbæk, er nabo til punkthusene og vil nok aldrig helt vænne sig til byggeriet. Preben Laugesen, iværksætter og tidligere formand for Videbæk Kommunes Erhvervsråd, er fortaler for punkthusene på Bredgade. Foto: Jesper Wind/Jacob Hove

Laugesen vs. Nielsen: Hvad synes du om punkthusene i dag?

Preben Laugesen:

- Da projektet blev præsenteret tilbage i 2018, fik følelserne frit spil hos mange. Jeg husker det tydeligt, og det var skidt. Det gik i selvsving, især på de sociale medier, og det var ikke godt.

Her fem år senere står de tre punkthuse på Bredgade i Videbæk færdige, og 20 af de i alt 38 lejligheder er blevet lejet ud.

- På det seneste har mange holdt lav profil, og mange af dem, som jeg har snakket med om byggeriet, synes, det er blevet rigtig fint. Men der er også stadigvæk nogle, som mener, at det er i vejen. Nogle af de nærmeste naboer har frygtet for indkig fra altanerne, men det har man taget højde for ved at benytte sandblæst glas, og jeg håber, at naboerne ser det som formildende. Selvfølgelig kan man stadig kigge over til naboerne gennem vinduerne i lejlighederne.

Hvad synes du om det endelige resultat?

- Jeg synes, det er blevet flot, og nu skal vi bare lige vente på, at det bliver grønt her. Jeg synes, det er et stort aktiv for byen, og de resterende lejligheder skal nok blive lejet ud. Det er et godt, centralt tilbud, og som nabo til plejehjemmet kan man gøre brug af deres aktiviteter. De seneste mange år er udviklingen løbet rundt om Videbæk, men det her projekt har fået sat gang i en positiv udvikling. Det er nok typisk ældre, som flytter hertil, og de flytter fra et parcelhus, hvor en børnefamilie kan tage over.

Vil modstanderne skifte mening på et tidspunkt?

- Jeg håber, at modstanden forsvinder med årene, og at modstanderne vil opleve, at projektet ikke blev så slemt som frygtet.

Bjarne Nielsen:

- Jeg oplever stadigvæk, at hvad angår punkthusene, så er byen delt. Nogle er meget begejstrede, mens andre trækker på skuldrene og tænker, at det er bare sådan, det er. Personligt har min holdning til projektet ikke ændret sig. Jeg synes ikke, at husene passer ind i området. Jeg er ikke direkte nabo, men for de direkte naboer er det et overgreb.

Formilder det sandblæste glas på altanerne dig?

- Både og. Lokalplanen siger, at der slet ikke må være altaner på den side af husene, og så kan det godt være, at de siger, at det ikke er altaner, fordi de er dækket ind, men der er jo stadig frit udsyn fra dem. Det blev også sagt, at alle primære opholdsrum i lejlighederne skulle vende ud mod Bredgade, men sådan blev det heller ikke.

Kan du vænne dig til punkthusene?

- Man kan vænne sig til meget, men selvom jeg en dag har vænnet mig til det, så gør det ikke processen omkring projektet mere rigtig. Vi er flere modstandere, der ikke føler, at vi er blevet hørt. Der har været en demokratisk proces, men trods vores indsigelser, så er der ikke ændret et komma i planlægningen.

Det, jeg hører fra folk, og de ved jo godt, at jeg er modstander, det er, at husene er fine nok, men der var ting i processen, som ikke var helt fine i kanten, og den følelse af at blive overruled vil blive der for altid.

Læs også på herningfolkeblad.dk
Videbæk

Lejere flytter ind i punkthuse: Fortsat kun 20 udlejet

Indlæser debat