Nogle får sved på panden, mens andre tager den mere med ro til Aktiv Onsdag i Videbæk. I går indledte de sæsonen, som i efteråret kun afbrydes af efterårsferien i uge 42. Foto: Jens Kristian Lynderup

Aktiv onsdag er på banen igen: Du kan nå det endnu

I går var der sæsonstart på Aktiv onsdag sæsonen med hygge, varm kaffe og klargjorte baner

Da Aktiv onsdag slog dørene op om formiddagen, var de frivillige, under ledelse af Jens Jensen, mødt tidligere ind for at sætte kaffen over og klargøre banerne.

Man mødes hver onsdag formiddag i Videbæk Idræts- og Fritidscenter. Ib Melsen er en af dem, der har trækker i trådene og står for at reklamere for tiltaget. Han forklarer:

- Vi begynder med kaffe og en sang. Herefter er der fælles opvarmning, så vi undgår skader. Efter opvarmningen kan deltagerne vælge mellem forskellige aktiviteter.

- I år tilbyder vi: Hockey, ringo, indendørs petanque (boccia), bowls, volleyball, curling, dart og pickelball. Så der er lidt for enhver smag.

Første gang gratis

Første gang er gratis. Herefter er prisen 35 kroner hver gang inklusive kaffe. Der er ingen tilmelding. Man kommer, når man har tid og lyst.

Det er en aktivitet under Videbæk Gymnastik og Ungdomsforeninger, som samarbejder med DGI Vestjylland. Målet for Aktiv Onsdag er:

At få deltagerne til at motionere mere. Det gælder både for »nye« motionister samt de, der motionerer i forvejen, eller for motionister, der gennem en årrække har holdt pause fra deres idræt.

Forskning har længe afdækket gevinsterne for helbredet ved en fysisk aktiv livsstil hos ældre. Den gode nyhed er, at det aldrig er for sent at få mere bevægelse ind i livet og nyde godt af gevinsterne ved motion.

Samtidig er det vigtigt, at man oplever, det er sjovt at holde sig i form. Samvær, fællesskab og glæde opstår gennem motion, og nye netværker bliver skabt.

Uanset fysisk formåen

Aktiv Onsdag tilbyder alle efterlønsmodtagere, pensionister og seniorer socialt samvær, kombineret med motion og bevægelse. Ved Aktiv Onsdag er der plads til alle, uanset fysisk formåen.

En gang om måneden tilbyder man en ekstra/alternativ aktivitet. I denne sæson er der blandt andet følgende: Instruktion i brug af hjertestarter, padeltennis, skydning, indendørs krolf og line dance.

Deltagerne bestemmer selv, om man vil tage den med ro, eller om man vil have sved på panden. Det handler ikke om at vinde. Det handler om at få motion i et godt, socialt fællesskab.

Aktiv Onsdag er et eksempel på den store frivillige indsats, der præger foreningslivet i vores område. Der er således cirka 45 frivillige involveret i aktiviteten.

- Vi er stolte af at være aktive, både i krop og sind, og vi glæder os over at kunne sige til hinanden: »Vi ses«, siger Ib Melsen forud for sæsonindledningen onsdag i Videbæk.