Betina Kastbjerg. Foto: Marie Hald

Debat om lægebil: - Menneskeliv kan ikke sættes på formel i et excel-ark

LÆSERBREV SKREVET AF BETINA KASTBJERG

Velfærd er tryghed. Derfor bekymrer det mig at læse den seneste udmelding fra Region Midtjylland, hvor fire akutlægebiler ud af de resterende 10 står over for at blive skåret væk. Deres argument? De kører simpelthen for lidt.

Men i mine øjne er dette ikke blot en besparelse i budgettet; det er en indskrænkning i sikkerheden og trygheden for danskerne i landdistrikterne. Ringkøbing-Skjerns borgmester har allerede påpeget det stigende niveau af utryghed, som denne beslutning medfører, og jeg deler hans bekymring.

Jeg har selv sommerhus i Søndervig, hvor der er i sommerperioden er samlet godt 100.000 mennesker i området. Det er flere mennesker, end der bor i landets femtestørste by, Esbjerg, og alligevel skal der fremover ikke være en akutlægebil i området.

Jeg frygter, at det kommer til at koste menneskeliv, og det føjer spot til skade, når lederen af akutlægebilen i Silkeborg siger, at dødsfald helt sikkert bliver en konsekvens, når akutlægebilen fjernes fra vestkysten.

I Danmarksdemokraterne har vi altid sat tryghed og sundhed i højsædet. Vi mener, at ethvert menneskes liv er uvurderligt, uanset hvor i landet man bor. Derfor ønsker vi at bevare akutbilerne i Region Midtjylland og styrke akutindsatsen i hele landet.

Dette er ikke blot et spørgsmål om politik; det er et spørgsmål om liv og død. Vi ønsker et Danmark i balance, hvor postnummeret ikke afgør, om man kan få den nødvendige akutte lægehjælp i sin kommune. Det kan ikke være rigtigt, at nogle borgere skal føle sig mere utrygge end andre, blot fordi de bor i udkantsområder.

Vi vil gerne sikre, at de, der overvejer at slå sig ned i disse områder, kan vide sig trygge ved, at der er et sundhedsvæsen til at tage sig af dem, hvis behovet opstår.

Centraliseringen af sundhedsindsatsen har ført til, at vores sygehuse er i verdensklasse, men den nære sundhedsindsats i kommunerne og almen praksis halter efter. Det er en udvikling, som vi skal have vendt.

Vi ønsker, at sundhedsindsatsen kommer tættere på borgerne, og akutbilerne spiller en afgørende rolle i denne proces. Vi opfordrer regeringen til at fremlægge forslag, der sikrer, at vi har et stærkt akutberedskab i hele landet.

Akutindsatsen har høj prioritet for Danmarksdemokraterne, og derfor har vi også afsat flere midler til dette formål i vores kommende finanslovsudspil. Vi mener, at vores medborgere fortjener den bedst mulige akutbehandling uanset, hvor de bor.

Region Midtjylland forventer, at sløjfningen af de i alt fire akutbiler kommer til at spare regionen for 30-35 millioner kroner årligt - men livet kender ingen grænser, og vi må simpelthen ikke lade budgetbegrænsninger stå i vejen for den livsvigtige hjælp, som vores borgere har brug for.

Læs også
Videbæk

Lægebil forsvinder: Borgmester forventer modstand fra befolkningen

Læs også
Nyheder

Hvad mener du om, at Ringkøbing-Skjern Kommune fra årsskiftet er uden lægebil?

Deltag i samtalen

Hej, jeg hedder Jacob Hove og er debatredaktør. Ønsker du at deltage i en aktuel samtale eller starte en ny, så er du meget velkommen til at sende mig dit synspunkt i en mail på debat@herningfolkeblad.dk Husk at du også altid kan skrive en kommentar i vores online debatmodul, som du finder herunder

Indlæser debat