Tina Dam er indehaver af Bugge Blomster i Videbæk. De kommende dage får hun og de ansatte meget at se til. Studenterne springer ud. Og det betyder røde roser i lange baner. Foto: Mette Christensen

Gæt og vind: Hvor mange røde roser sælger Bugge Blomster mandag, tirsdag og onsdag?

Vind en buket til en værdi af 300 kroner, hvis du rammer antallet - eller er tæt på

Mandag, tirsdag og onsdag springer studenterne ud landet over. Efter to eller tre år med næsen dybt begravet i bøgerne, kan de sætte huen på hovedet.

I mange årtier har det været en tradition at studenterne bliver begavet med langstilkede røde roser fra familie og venner, når sidste karakter er givet.

Læs også
Mennesker i byen

"Generation corona" springer ud: Hue på trods af socialt afsavn og bristede drømme

Salget af de røde roser stiger da også markant hos Bugge Blomster i Videbæk de kommende dage.

Men hvor mange langstilkede røde roser tror du, Bugge Blomster sælger mandag, tirsdag og onsdag. Husk. Det er kun røde roser, konkurrencen går på.

Gæt - og deltag i konkurrencen om en buket til en værdi af 300 kroner.

De langstilkede røde roser, der bliver solgt i butikken på Bredgade 47 i Videbæk er af sorten "Red Naomi".

- Det er altid den sort, vi har i butikken. Det er en smuk og fyldig rose, der holder godt, siger indehaver gennem 22 år, Tina Dam.

Flere sælger over 1.000 om dagen - men ikke i Videbæk

Allerede mandag morgen omkring klokken 6, begynder hun og de ansatte at pakke røde roser i cellofan. For der bliver travlhed ved disken, når først studenterne begynder at springe ud.

- Det er en kæmpe fordel, hvis kunderne bestiller på forhånd, men det er bestemt ikke et must, siger Tina Dam.

Normalt får Tina Dam blomster fra Holland mandag over middag. Men det er jo for sent i denne uge, da de første studenter allerede får hue på fra morgenstunden. Så lørdag sidst på dagen ankom den store lastbil og læssede en masse røde roser af hos Bugge Blomster.

- Der er selvfølgelig mange blomsterbutikker, der sælger langt flere røde roser, end vi gør. Vi har ingen uddannelsessteder i Videbæk. Havde vi haft det, så havde vi også solgt langt flere. Jeg kender da flere steder, hvor de sælger over 1.000 roser om dagen i studentertiden. Det gør vi altså ikke, siger Tina Dam.

Ved hver rose bliver der pakket en lille studenterhue i enten rød eller blå. Faktisk er der de seneste år kommet blå roser på markedet.

Men det er de røde roser, der sælges langt flest af i Videbæk.

Husk du kan deltage i konkurrencen her.

Indlæser debat