Fra sankthansbålet i 2020, hvor der var mellem 400 og 500 deltagere i det gode sommervejr. Foto: Privatfoto

Ingen planer i aften ?: Bål, skumfiduser og snobrød i anlægget

Videbæk Gymnastik- og Ungdomsforening holder igen sankthans bål i Videbæk Anlæg med hjælp fra andre lokale foreninger

I år bliver der igen sankthansbål i Videbæk Anlæg. Det er Videbæk Gymnastik- og Ungdomsforening (VGU) der står bag, men de er ikke alene om at arrangere.

I samarbejde med blandt andet FDF bliver der før selve bålet, fællessang og tale ristet skumfiduser og varmet snobrød over bål, som en særlig aktivitet for den yngre del af deltagerne.

I det hele taget vil VGU gerne samarbejde med andre foreninger om arrangementet. De har således spurgt Videbæk Indre Mission, om de kunne stille med nogle, de kunne synge for på sangene.

Borgmesteren i tale

Måske er det meget passende, at den der skal holde båltalen i aften er Hans Østergaard (V) også bedre kendt som borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Hans Østergaard holder båltalen og bliver dermed føjet til rækken af lokale borger, politikere, præster og erhvervsfolk, der gennem årene har haft det ærefulde hverv, at holde en tale på tærsklen til sommer og ferie.

Landbopølser

VGU har indgået en aftale med nogle unge mennesker fra Hedeboernes Landboungdom, som kommer med en pølsevogn og sælger ristede pølser, brød og sodavand.

Birgitte Skovkær, der er formand for VGU er glad for samarbejdet med de andre foreninger, om det siger hun:

- Vi er glade for opbakningen, så det kan blive en fælles oplevelse. Det er for eksempel også Videbæk Skoles SFO, der har fremstillet årets heks til bålet.

Bålet kommer til at være ude på søen. Det er en tradition. Sankthansfesten har været aflyst to gange de seneste år. En gang på grund af corona. Det var i 2020 og en gang på grund af tørken. Det var i 2018.

VGU havde i fjor trykt 350 sangark, men det var ikke nok. Så derfor har de i år trykt 400 af dem.

- Vi forventer over 500 deltagere, slår VGU-formanden fast. Og jeg glæder mig til, at vi kan have det som et samlingspunkt i byen.

Indlæser debat